Primul ceai pe care il vvoi prezenta este un ceai matcha, matcha Kiun.

Copy of DSCF1970Este produs de Marukyu Koyamaen, si este considerat cel mai bun ceai de calitate medie folosit de catre Scoala Urasenke.3Este un ceai de tip koicha, (thick), un matcha gros de un verde intens. L-am preparat asadar dupa metoda pentru koicha. Mai intai am pus 4 linurite de pudra in chawanul meu Kuro Raku.Am folosit mai intai apa cat sa acopere pulberea pe care am cernut -o inainte, apa cu temperatura de 50 C. Miscarile pentru prepararea koicha sunt lente, de la stanga la dreapta, sus-jos. Apoi am adaugat restul de apa pana la 50 ml, apa cu temperatura de 75 C. Am continuat cu aceleasi miscari pana la omogenizarea amestecului. Consistenta trebuie sa fie cremoasa.

3Gustul e deosebit ca si aroma, ambele sunt intense, se simte si o putina amareala in gust, dar gustul ramas este dulceag . Este ceai de calitate, deosebit.

Anunțuri