Sencha este unul din tipurile favorite de ceai ale mele pe care il beau oricand cu placere.

Sencha Tsurezure este produs de familia Kambayashi pe ferma cu acelasi nume. Tsurezure este un fel de bestiar popular nipon in care sunt descrise o multime de demoni, monstri, fiinte divine, si tot felul de alte fiinte si spirite. Tsurezure este a cincea categorie din cele noua categorii de sencha ale familiei Kambayashi.

1Dupa cum se vede punga este ambalata cu mare atentie.

2Si in mai multe straturi.

3Frunzele arata foarte bine si miros foarte bine.

4Folosesc metoda simpla de zi cu zi de preparare. Dar intotdeauna preincalzesc ceainicul si cestile. Si las un minut frunzele de ceai in ceainic sa se incalzeasca.

5Prima infuzie.6Am folosit apa cu temperatura de 70 C, timpul de infuzie 30 secunde. Culoarea este galben-verzuie. Gustul este echilibrat, nu se simte gustul specific marin decat foarte slab, dar este un gust plin, puternic.

7A doua infuzie.

8De data aceasta folosesc apa la temperatura de 75 C si un timp de infuzie de 10 secunde. Gustul este putin mai amar si dulceag in acelasi timp, ramane intens si la aceasta infuzie.

A treia si ultima infuzie.10Eu pentru sencha nu fac decat trei infuzii de obicei, a patra la cele mai multe  nu mai are vlaga, si nu este ceea ce caut eu la un ceai.

La a treia infuzie gustul devine dulceag, gustul amar nu se mai simte, si desi inca are forta este mai moale decat la celelalte doua infuzii.

11Frunzele arata foarte bine, si inca miros nemaipomenit.12Un ceai foarte bun, cu un gust curat, clar, plin.Un ceai care ofera o experienta deosebita.

Anunțuri