Este un matcha de tipul usucha (thin), un matcha „subtire”, de o culoare verde crud, un verde deschis luminos, si o aroma intensa de iarba proaspat cosita.

Producator este Marukyu Koyamaen.

Asa arata ambalajul original,

1eu prefer sa folosesc natsume sau chaire in timpul  cand beau ceai.

2

Am folosit pentru acest matcha metoda de preparare pentru usucha, metoda scurta, de zi cu zi. Se lasa mai intai chasenul(maturica) in chawanul in care se toarna apa fierbinte. Aceasta face ca chawanul sa se incalzeasca si chasenul sa se inmoaie si sa se incalzeasca.Chawanul este Nezumi Shino chawan. Dupa aproximativ zece minute se scoate chasenul si se toarna apa in kensui(vasul pentru apa care se arunca). Apoi se sterge chawanul si se usuca cu chakin(carpa de sters) Dupa toate astea am pus in chawan doua chashaku(lingurita de lemn) cu matcha.

3Peste matcha am turnat usor cu hishaku (polonic de bambus) apa cu temperatura de 80 C, 80 ml. Miscarile cu chasenul pentru matcha usucha trebuie sa fie rapide, energice, pentru a se forma spuma. Miscarile descriu cifra 1 sau litera M.

4Gustul este intens, bogat, usor cremos te duce cu gandul la primavara, la o pajiste proaspat cosita inundata de soarele din ce in ce mai indraznet.

5

Anunțuri