Lan Gui Ren sau Nobila Orhidee,sau Doamna Orhidee, este un oolong verde din regiunea Fujian, China. Doar o minoritate de producatori din Fujian stiu cum se produce acest ceai, desi se mai poate intalni si produs in Taiwan, dar exista diferente intre aceste doua tipuri. Contine ceai oolong, ginseng, Ganoderma (Ling Zhi), lemn dulce, osmanthus si Orange Blossom. In China este considerat un ceai medicinal, iar de curand si in alte parti ale lumii, exemplu S.U.A.

Ceaiul se prezinta sub forma de mici formatiuni comprimate. Exista mai multe categorii ale acestui ceai. Acesta este categoria  High-end.

1

Pentru prima infuzie  am folosit apa la temperatura de 95 C, si timpul de infuzie de 30 ssecunde.

2Culoarea primei infuzii este galben deschis, aroma este intensa, gustul e puternic. Se simt trei nuante distincte de gust.3In primul rand se simte gustul de oolong, si desi este un oolong verde, gustul este de oolong mediu. Apoi se simte un gust apos, iar al treilea este un gust deosebit, care da si numele ceaiului. Producatorii spun ca este un gust asemanator celui de orhidee. Dupa ce bei lasa un gust placut, dulceag.

Frunzele incep sa se desfaca.

4A doua infuzie:

6Am folosit apa tot cu temperatura de 95 C si am urcat timpul de infuzare la aproximativ 45 secunde.

7Culoarea infuziei incepe sa se inchida. Aroma este la fel de puternica. Si la aceasta infuzie se simt cele trei gusturi, iar gustul ramas este dulceag si persistent.

Si pentru a treia infuzie am folosit apa la temperatura de 95 C, iar timpul de infuzare a fost de un minut.

8De la aceasta infuzie incepe sa predomine gustul si aroma specifica oolongurilor medii. Se mai simt insa si celelalte nuante de gust si arome.

9

A patra si ultima infuzie:

10Culoarea infuziei este mult mai inchisa decat la prima . Temperatura apei folosite ramane aceeasi ca si la celelalte trei infuzii anterioare iar timpul de infuzie este de un minut si 30 secunde.

12

Gustul persistent aproape in totalitate e cel de oolong, si celelalte se simt, dar nu atat de puternic. Aroma nu mai e atat de puternica.

Frunzele s-au desfacut in totalitate.

11Nu este primul ceai cu ginseng baut, nici primul oolong cu ginseng baut, dar pana acum acesta este cel mai bun. Gustul si aroma desi sunt destul de puternice, sunt si foarte fine in acelasi timp. Este un ceai de calitate, subtil, cu o nota de eleganta pe care merita sa o descoperi.

Anunțuri