Acesta este un ceai shu pu-erh, adica un pu-erh negru, un pu-erh fermentat.

Este produs de Ganquan Tea Factory in regiunea Lincang.
1

Se prezinta sub forma de turta presata cu greutatea de 100 grame.

2

Frunzele nu sunt foarte tare presate si se pot desface usor. Prezinta un grad redus de fermentare.

3Am folosit 5 grame de ceai in aproximativ 130 ml apa.

4Am facut un numar de 7 infuzii, mai mergea, dar a trebuit sa plec. Apa a fost la temperatura de 98 C. Eu nu folosesc pentru nici un tip de ceai apa la temperatura de 100 C.

Intai de toate am spalat frunzele turnand apa peste ele timp de 2-3 secunde. Aceasta apa am turnat-o in cha hai si apoi in cescuta pentru a curata orice aroma anterioara a acestora si a le impregna aroma ceaiului actual. Apoi au urmat infuziile propiu zise cu timpii: 6s,10s, 10s, 15s, 20s, 35s, 58s.

Prima infuzie:

5Are o aroma mediu spre tare, specifica shu pu-erh-urilor, cu nuante de pamant. Culoarea este inchisa si prezinta consistenta oarecum cremoasa. Gustul este destul de puternic pentru gradul de fermentare al ceaiului, dar este de nivel mediu.6

A doua infuzie:

7Ceainicul se lasa pana se scurge si ultima picatura de ceai.

8Ceainicul este un Yixing,  yellow zisha, cu capacitatea bineinteles de 130 ml.

10

Atreia infuzie:

9

Incepand de la aceasta infuzie, ceaiul are aroma si gustul la cel mai inalt nivel.

Infuziile 4, 5 si 6 sunt asemanatoare.

11Incepand cu a saptea infuzie culoarea devine mai deschisa, iar aroma si gustul sunt sensibil mai slabe decat la a treia infuzie.

12Asa arata frunzele dupa cele sapte infuzii:

13In concluzie este un pu-erh negru slab fermentat, cu aroma mediu-puternica si gust fin, nu foarte tare si greu, foarte bun pentru cei ce nu agreeaza gustul greu al pu-erhului negru puternic fermentat, sau amareala pu-erh-ului verde, dar care totusi vor sa bea un pu-erh de calitate.

14

Anunțuri