Este un oolong verde, putin fermentat, produs de Nantou pe inaltimile faimosului munte Alishan din Taiwan.

1Am folosit un ceainic yi xing numit dupa argila din care e facut si Da Hong Pao, realizat de Jianying Wang, o cunoscuta artista ceramista din China.

Am pus 4 grame de ceai intr-un volum de 160 ml apa cat are ceainicul, apa avand pentru toate cele cinci infuzii realizate temperatura de 95 C.

Prima infuzie:

2 Durata infuziei a fost de aproximativ 10 secunde.

3

Ceaiul are culoarea galben verzui, aroma este fina de oolong verde, cu nuante florale si fructate. Gustul este mediu ca tarie, specific oolongurilor verzi, dar este cumva deosebit,dulce, se simte si un gust de miere de albine,floral, si de fructe, si parca foarte fin de lapte, o intreaga simfonie.

Adoua infuzie a avut timpul de infuzare aproximativ 23-25 secunde.

4Se pastreaza caracteristicile primei infuzii.

5Urmatoarele infuzii au avut timpii: 40 secunde, un minut, un minut si jumatae.

7Ceaiul isi pastreaza aroma delicata pana la ultima infuzie chiar daca aceasta mai scade din intensitate. Culoarea devine si ea mai galbuie si mai palida.

8Iar gustul scade in intensitate, pastrandu-si caracteristica fructata, dar incepand sa se simta cu fiecare infuzie tot mai mult si gustul de ceai verde.

Asa arata frunzele dupa infuzii:

10

In concluzie este un oolong verde cu aroma parfumata si gust dulce, floral si fructat, foarte fin. Un oolong ce te duce cu gandul la o livada inflorita cu stupi plini de miere si albine ce zumzaie din floare in floare.

9

Anunțuri