Este un pu-erh crud, putin fermentat, presat usor in tuburi create din bucati de bambus apartinand unei subspecii aromate de bambus ce creste in sudul provinciei Yunnan .  Este produs in muntii Wu Yi ,tinutul  Mengla, prefectura Xishuangbana, in sudul provinciei Yunnan. Cei de aici se mandresc cu faptul ca sunt singurii ce produc acest tip de ceai. Dupa ce se culeg frunzele, se preseaza in tuburile goale de bambus si apoi se usuca (se prajeste) deasupra unui foc de lemne, astfel ca aroma ceaiului se intrepatrunde cu aroma bambusului, dand savoarea unica a acestui tip de ceai.

1Frunzele nu sunt presate foarte tare, si se desprind usor unele de altele. Ceaiul capata aroma de la bambus, iar in timp se dezvolta diverse ciuperci si microorganisme, care ajuta la transformarea lui, la maturarea lui, dar pentru ca a fost prelucrat (prajit), nu se formeaza mucegaiuri sau alte microorganisme care ar strica calitatea ceaiului sau ar inmuia frunzele.

Am facut un numar de 10 infuzii, folosind 5 grame de ceai la un volum de aproximativ de 130 ml cat are ceainicul. Nu am cronometrat durata infuziilor, preferand de data aceasta sa reglez timpul fiecarei infuzii in parte intuitiv, si tinand cont de infuzia anterioaa.

2Culoarea este galben aurie. Aroma nu este foarte tare, este delicata, specifica pu-erhului verde, crud, usor picanta.

3Gustul este de pu-erh slab fermentat, la care se adauga si gustul preluat de la bambus. Are un gust dulceag, usor amarui, cu note vegetale, usor afumat, parca de tutun.

4

Frunzele sunt medii ca marime, pentru acest ceai (ca pentru majoritatea pu-erhurilor) folosindu-se frunze culese din arbori salbatici de ceai.

5

Este un pu-erh excelent, din categoria light, slab fermentat,echilibrat, dar gustos.

Anunțuri