Doi pasionaţi ai ceiului, Cornel Pasăre şi Cristian Popa, vă invită la o întâlnire cu lumea parfumată a ceaiului. O prezentare a istoriei ceaiului în China şi Japonia, o demonstraţie de preparare şi servire a ceaiului, urmate, fireşte, de degustare de ceaiuri chinezeşti şi japoneze, vor da aroma unei seri de duminică dintre cele mai plăcute.

„Arta ceailui este deosebit de complexă şi rafinată. Ea se adresează deopotrivă cunoscatorilor, cât şi celor ce sunt la început de drum. Când toate simţurile sunt în armonie, prin mişcare şi atingere (în timpul preparării ceaiului), prin văz (observând întregul proces), prin miros (savurând nuanţele fine ale ceaiului), prin auz (folosind o muzica în surdină) şi prin gust (în timp de degustaţi ceaiul), creaţi o atmosfera specială, încărcată de mister şi rafinament. Pentru toate acestea merită să aprofundezi o lume exotică şi misterioasă în compania plăcută a unei ceşti de ceai.” (Cornel Pasăre)

„Din ce în ce mai multă lume mă întreabă: de ce beau ceai? La început m-a atras caracterul exotic, asiatic al acestei băuturi, apoi calitatea terapeutică a sa. După un timp, am fost fascinat de încărcătura culturală care o însoţeşte. După un alt timp m-am lăsat sedus de energia şi in acelaşi timp de pacea pe care această licoare le aduce. Şi totusi, de ce beau eu ceai? Nu am un răspuns pentru întrebarea asta, cu fiecare ceaşcă de ceai băută descopăr noi înţelesuri, noi trăiri, noi motive. Şi după fiecare ceaşcă de ceai vine încă o ceaşca de ceai. Niciun răspuns, nicio întrebare, doar ceai.” (Cristian Popa)

Intalnirea are loc in cadrul Librariei Carturesti Constanta, City Mall, et 2.

Alte detalii pe http://blog.carturesti.ro

Va asteptam cu drag

Reclame