Categorie – pu-erh

Tip – sheng (raw, green) pu-erh

Producator – Xiaguan tea factory http://www.xgtea.com/

Vanzator – http://www.teautja.hu/teahaz/

Numele acestui ceai vine de la un roman clasic chinezesc: „Visul camerei rosii” din perioada Dinastiei Qing, scris de Cao Xueqin.

Este un pu-erh verde compresat sub forma de tuocha. Fabricarea acestui ceai a durat din anul 2007 pana in aprilie 2008, si este fabricat in regiunea Lincang – Yunnan de catre Xiaguan tea factory, sub brandul Xiaguan „Big G”, brand ce se ocupa cu producerea de ceaiuri in cantitati mici (serii limitate), pentru colectionari.

Am folosit 5 grame de ceai pentru 130 ml cat are ceainicul folosit. Ceainicul este Zhou Hua Qiang.

Este o tuocha foarte puternic presata, a fost destul de greu sa desfac frunzele, si dupa cum se vede frunzele in mare parte s-au faramitat.

Am realizat un numar de 7 infuzii. Temperatura apei a variat in mod crescator, de la aproximativ 85 C la prima infuzie pana la aproximativ 98 C la ultima infuzie.

Timpii de infuzare au fost urmatorii: 10s, 10s, 14s, 18s, 24s, 35s, si 50s.

Prima infuzie a avut o aroma placuta de fructe uscate, predominant de prune uscate, iar culoarea a fost aramie, caramel, ocru, ceva din si intre toate acestea.

Gustul este de specific de pu-erh verde, usor amar si cu o tenta vegetala.

Incepand cu infuzia a doua se simte gustul de prune uscate, usor fructat si de nuca verde.

De la infuzia a treia gustul devine si usor astringent.

Iar de la infuzia a patra gustul amar se atenueaza si se simte un gust usor dulceag.

Este un pu-erh interesant, este usor amar, dar asta se poate tine sub control cu timpii de infuzare, deoarece lasat prea mult la infuzat devine prea amar, amar ce acopera toate celelalte gusturi si nuante.

Un sheng pu-erh clasic, si desi nu este marcat „FT’ (Fei Tai este o companie taiwaneza ce comanda fabricii Xiaguan produse pe care le marcheaza apoi cu FT, aceste produse fiind calitativ superioare produselor pe care Xiaguan le produce in mod obisnuit), este in mod cert un ceai premium.

Reclame