categorie – pu-erh

tip – shu pu-erh (negru)

an – 2006

prezentare – turta de 400 g

producator – Shuangjiang Mengku Tea Co. Ltd

vanzator – Red-Lantern-Tea

Acest shu pu-erh este fabricat de Shuangjiang Mengku Tea Factory, una dintre cele mai mari fabrici de ceai din China, situata in orasul Lincang, prefectura Shuangjiang, foarte aproape de orasul Mengku.

Pentru preparare am folosit un ceainic si doua cesti de la Lins’s Ceramics Studio realizate din purion.Purionul este o ceramica creata de cei de Lins’s Ceramics Studio dupa zece ani de experimente,  poroasa, cu conductibilitate mica, cu proprietatea de a da un gust mai bun (spun ei) ceaiurilor. Este o ceramica recomandata pentru oolonguri puternic fermentate, pu-erh, ceai negru si Tie Guan Yin traditional.

Acest ceainic, cele doua cesti impreuna cu tea bout-ul (Cha Chuan) din purion si kettle-ul de la Lins’s Ceramics Studio sunt primite cadou de la baietelul si sotia mea.

.Turta de ceai se prezinta bine, ceaiul se simte putin cam uscat.

Frunzele nu sunt foarte tare presate si se desprind usor.

Am folosit 7 g de frunze pentru un volum de 100 ml de apa.

Timpul spalarii ceaiului a fost de aproximativ 10 secunde, iar timpii infuziilor au fost aproximativ acestia: 10, 15, 30, 45, 60, 60, 90, 120, 180 secunde.

Ceaiul are un miros destul de puternic, predominant este cel de pamant la primele infuzii. Miroase a scoarta de copac, a turba, si are o culoare destul de inchisa, superba.

Gustul la primele infuzii este puternic, se simte cel de pamant, este si usor amar, dar se simt si nuante dulci.

Aroma este puternica, ma duce cu gandul la turba cu muschi, cu nuante vagi fructate.

De la infuzia a treia se simte mai puternic gustul dulce si apoi cel de pamant, si apar si nuante fructate. Se simte vag si ceva asemanator gustului de nuci.

Per total este un ceai chiar bun, un ceai de baut zi de zi, destul de matur, si se pare ca ceramica purion are un efect placut, intensificand bogatia de arome si de gusturi, fara a se obtine un ceai nearmonios, strident.

Reclame