categorie – ceai verde japonez

tip – sencha

recolta – primavara 2012

vanzator – http://www.zencha.net/index.php

Aceasta este o sencha de tip asamushi din Uji, prefectura Kyoto. Este o sencha organica din plante crescute fara a fi tratate cu chimicale, de pe plantatia unui fermier pe nume Michio Nakai.

Cestile folosite sunt de portelan Seto, sunt mate (neglazurate) la exterior si lucioase (glazurate) la interior. Portelanul este de calitate superioara, comparabil cu cel superior de Jingdezhen.

Ceainicul este din ceramica Tokoname, realizat de Yokei Mizuno, cu un finisaj black-yohen.

In fotografia urmatoare se vede mai bine finisajul yohen:

Atat cestile cat si ceainicul sunt cumparate de la Everyone’sTea, si sunt realizate dupa specificatiile patronului acestui magazin: Kohei Yamamoto, sub brandul sau personal numit – Wabi-Iki.

Am folosit 6 grame de frunze pentru un volum de aproximativ 150 ml de apa.

Frunzele au miros puternic, vegetal, usor marin, si dupa cum se poate vedea arata destul de bine, eu insa ma asteptam sa gasesc un procent mai mare de frunze intregi.

Am facut trei infuzii, cu timpii: 60s, 10s, 60s, si temperaturile: 60C, 70C, si 70C.

Cularea primei infuzii este galben-verzuie, iar mirosul este mediu ca si intensitate, vegetal, foarte slab marin.

Gustul este puternic, vegetal, amar. Se disting mai multe nuante de vegetal iar aftertaste-ul este puternic si dureaza destul de mult. La un moment dat dupa ce am luat o inghititura pentru cateva momente am avut senzatia ca bausem matcha, si nu sencha.

La a doua infuzie nu se modifica prea multe, culoarea este parca mai „murdara”, iar gustul foarte putin, mai slab ca si intensitate.

Gustul ramane surprinzator de puternic si la a treia infuzie, nu se mai simt asa multe nuante si devine usor astringent.

Frunzele arata si la sfarsit binisor:

Clematita este din gradina proprie.

In concluzie este un ceai bun, diferit de alte sencha din Uji pe care le-am baut, cu un caracter puternic vegetal.

Anunțuri