categorie – ceai verde japonez

tip – gyokuro

recolta – primavara 2012

producator – http://www.marukyu-koyamaen.co.jp/english/top.html

vanzator – http://www.teautja.hu/

Pentru prepararea acestui gyokuro am folosit un ceainic si trei cesti de portelan  Seto.

Ceainicul este de fapt un gaiwan, dar pe siteul   http://www.everyonestea.com/  scrie ca este o ceasca cu capac…

Ceaiul vine ambalat cam asa:

Frunzele arata destul de bine, si au un miros foarte placut, specific, marin, de alge si porumb copt.

Am folosit 4g de frunze pentru aproximativ 90 ml apa.

Pentru prima infuzie am folosit apa cu temperatura de 60C, iar durata de infuzare a fost de doua minute.

Culoarea este verzuie iar mirosul foarte slab. Gustul este marin, dulce-amar, usor vegetal, si este foarte fin, catifelat.

La a doua infuzie apa a avut temperatura tot de 60C, iar timpul de infuzare a fost de 30s.

Culoarea este ceva mai inchisa,  mirosul este aproape inexistent, iar gustul devine mai intens.

A treia infuzie am facut-o cu apa la temperatura de 70C, si durata de infuzare de doua minute si jumatate.

Culoarea si mirosul sunt la fel ca la infuzia a doua, gustul este la fel de intens, dar nu se mai disting toate nuantele.

Asa arata frunzele infuzate:

Nu pot sa spun decat ca este un ceai foarte bun, pe care de abia astept sa-l incerc si in metoda susuricha, dar despre asta in alt post…

Anunțuri