categorie – ceai verde japonez

tip – sencha

recolta – aprilie 2012

vanzator – http://www.zencha.net/index.php

Este o sencha de tip fukamushi, produsa manual, din prima recolta a trei tipuri de frunze: Yabukita, Yutakamidori si Asatsuyu, si este originara din Kagoshima.

Kyusul este din ceramica rosie naturala, si este realizat de Gisui:

Cestile sunt din portelan Seto:

Frunzele arata binisor. tinand cont ca este o fukamushi:

Sencha in limba japoneza inseamna multe lucruri, dar se refera si la modalitatea de preparare a ceaiului. Cea mai folosita metoda este cea in care intai se introduc frunzele in ceainic si apoi apa, si aceasta se cheama „encha”.

Pentru acest ceai am folosit metoda in care intai se toarna apa in ceainic, si cand ajunge la temperatura dorita, se introduc frunzele, metoda ce se numeste „sencha”.

Bineinteles ca aceasta metoda se poate folosi doar pentru prima infuzie.

Am folosit 5 grame de frunze pentru aproximativ 120 ml de apa.

Prima infuzie a durat un minut si jumatate, iar apa a avut temperatura de 60C.

Aproape ca nu miroase deloc, culoarea este verzui-galbuie.

Gustul este bogat, marin, vegetal, dulce-amar.

La a doua infuzie apa a avut tot 60C, iar durata a fost de 30 secunde.

Culoarea devine ceva mai inchisa, iar mirosul in continuare aproape ca nu se simte.

Gustul devine ceva mai vegetal, cel amar, de ciocolata ramane predominant.

La a treia infuzie am crescut temperatura la 70C, iar timpul de infuzare a fost de un minut si jumatate.

Gustul devine preponderent vegetal, amar, astringent.

Un ceai bun, cu un gust bogat, fara a fi foarte complex, si cu un aftertaste destul de lung.

Anunțuri