categorie – Hei Cha (ceai negru)

an – 1999

prezentare – cos de bambus de 500 g

origine – Huizhou, Anhui

vanzator – http://www.teautja.hu/

Liu An este un ceai negru(Hei Cha), el este produs din frunze de calitate inferioara ale unui ceai verde foarte faimos : Liu’an Guapian.

Am folosit un set realizat de Petr Novák,

un set ce merge excelent cu Hei Cha.

Asa arata frunzele, care miros surprinzator de dulce.

Am realizat 10 infuzii cu timpii intre cateva secunde si cateva minute, si cu apa avand o temperatura in jurul a 98C.

Cantitatea de frunze – 7 grame.

Mirosul este destul de puternic, si ramane dulce si la infuzii.

Culoarea este placuta, asemanatoare cu cea a chihlimbarului.

Gustul este placut, nuantele de pamant si lemn ud sunt destul de intense. In general acest tip de ceai devine mai bun dupa cel putin 10 ani de pastrare corenspunzatoare, astfel gustul amar dispare. Eu insa am ceaiuri de acest tip cu varste mai mici de 10 ani, care sunt foarte dulci.

In unele regiuni din China acest ceai inca se bea pentru calitatea sa terapeutica.

In China inca se mai gasesc Hei Cha cu varste de peste 30-40 ani, insa se gasesc foarte rar, si costa destul de mult. Din cauza lipsei de popularitate, preturile la ceaiurile mai tinere au ramas la un nivel decent, unele sunt chiar ieftine, si se pot cumpara pentru a fi pastrate pana ating varsta si calitatea optima.

Frunzele umede miros ca si cele cazute si amestecate cu pamant, dntr-o padure, dupa ploaie.

Este un ceai foarte bun, cu gust puternic, si cu aftertaste foarte lung.

Anunțuri