categorie – ceai verde japonez

tip – sencha

recolta – 2012

vanzator – http://www.zencha.net/index.php

Este o sencha de tip asamushi, din regiunea Uji.

Frunzele arata binisor, nu sunt foarte intregi pentru o asamushi, asta poate, si din cauza transportului.

Am folosit un hoihin japonez din ceramica Bizen, si o ceasca realizata de Andrzej Bero, si am realizat trei infuzii cu timpii: 60, 20, 40 secunde, apa avand temperatura de 70C la primele doua infuzii si 80C la ultima.

La prima infuzie mirosul a fost mediu ca si intensitate, vegetal, usor marin.

Gustul este desul de intens, vegetal, dulce-amar, cu o tenta marina pronuntata, si deosebita fata de alte sencha.

La a doua infuzie mirosul ramane aproape la fel, culoarea se mai inchide, iar gustul devine mai amar, si usor astringent.

Ultima infuzie si-a pastrat mirosul si culoarea aproape la fel cu cea de-a doua.

Gustul ramane puternic, devine si mai amar, si parca si mai astringent.

Frunzele arata mai mult ca pentru o fukamushi, cu toate acestea nu exista o cantitate mare de particule mici si foarte mici care sa infunde sita.

Un ceai viguros, amar, revigorant.

Anunțuri