categorie – ceai verde japonez
tip – sencha
recolta – primavara 2012
producator – http://www.marukyu-koyamaen.co.jp/english/top.html
vanzator – http://www.teautja.hu/
Koto Midori este o sencha din gama de mijloc a celor de la Marukyu-Koyamaen. Frunzele arata foarte bine si au miros placut, vegetal usor floral.
Pentru un volum de aproximativ 100 ml apa am folosit 5 grame de frunze.
La prima infuzie temperatura apei a fost de 70C, iar timpul de infuzare a fost de un minut.
Mirosul este usor vegetal, destul de slab ca si intensitate, si culoarea este galbena cu usoara tenta verzuie.
Prima senzatie pe care o am cand beau acest ceai este de proaspat, gustul este vegetal, usor amar, usor dulce, echilibrat, destul de bogat in nuante.
Setul de ceai pe care il folosesc este creatia lui Petr Novák, si este format dintr-un shiboridashi si doua cesti.
La a doua infuzie apa a avut tot 70C, iar timpul de infuzare a fost 20 secunde.
Mirosul ramane slab ca si intensitate iar culoarea se mai inchide un pic.
Gustul ramane vegetal, si devine mai intens.
La infuziile 3 si 4 am marit timpul de infuzare la 40 secunde respectiv 120 secunde si temperatura apei la 80C. Interesant ca la aceste infuzii se simte si un gust asemanator cu cel de nuca cruda.
Frunzele infuzate:
Un ceai cu caracter, puternic, vegetal, usor aspru, delicios si reconfortant.
2 comentarii
Comments feed for this article
octombrie 24, 2013 la 11:50 am
Andreea
Cât de bine arată! Poţi te rog să-mi spui dacă pot folosi aceleaşi plante la mai multe infuzii? Dacă da, care ar fi maximul? Până îşi pierd plantele proprietăţile?
octombrie 24, 2013 la 5:51 pm
grykuma
Salut Andreea.Pentru orice tip de ceai poti folosi aceleasi frunze la mai multe infuzii. La unele ceaiuri este necesar sa modifici parametrii(timp, temperatura). In functie de numarul infuziei, dar si de ceilalti parametrii, sunt eliminate in apa anumite substante. Maximul despre care intrebi difera in functie de grupa din care face parte ceaiul, dar si de tip, calitate etc. Pentru sencha poti face minim trei infuzii, si maxim cinci sau sase, ca regula se infuzeaza ceaiul pana cand gustul sau devine slab. Multi iubitori de ceai verde japonez nu infuzeaza decat de trei ori, adica doar atat cat gustul se simte destul de tare.